top of page
  • TPautoevakuators

Auto tehniskā apkope - kas jāzina.

Lai transportlīdzekli ilgāk saglabātu uzticamu un drošu braukšanai, regulāras tehniskās apkopes ir obligātas un tās jāveic ne retāk kā vienu reizi gadā. Pareizi veicot tehnisko apkopi samazinās iespēja sagaidīt negaidītus pārsteigumus uz ceļa.

Tehniskās apkopes (TA) pārbaude sevī ietver transporta līdzekļa visu sistēmu un galveno mezglu pārbaudi, eļļu un filtru maiņu, nepieciešamo šķidrumu maiņu.


Eļļas maiņa.

Dzinēja eļļas ieeļļo automašīnas dzinēju, ļaujot tam darboties nevainojami un ilgstoši. Auto īpašniekiem, mainot eļļu, jārūpējas par automašīnas dzinēju, lai tiktu izmantota automašīnas markai un modelim atbilstoša eļļa.

Liela daļa automašīnas ir aprīkotas ar gaismas signāliem tās panelī. Šie signāli ļauj auto īpašniekiem sekot eļļas maiņas intervāliem, uzraudzīt eļļas līmeni un pieliet to līdz nepieciešamajam līmenim.

Regulāra eļļas maiņa ir svarīga daļa no automašīnas ikdienas uzturēšanas.

Nepieciešamais eļļas maiņas biežums ir kļuvis par strīdīgu punktu starp ekspertiem. Šobrīd ir auto ražotāji, kas pieļauj eļļas maiņas intervālu līdz 30 000 km (ja tiek lietota attiecīga motoreļļa). Mēs uzskatām, ka pie mums nav tādu braukšanas apstākļu, piem., gari pārbraucieni kā Vācijā, tādēļ pieturamies pie viedokļa, ka optimālais eļļas maiņas intervāls ir 10 000 - 15 000 km (ja tiek lietota attiecīgas kvalitātes eļļas).Atcerieties, ka ražotājs nav ieinteresēts ka Jūs ilgstoši lietojat savu auto. Ražotājs grib Jums pārdot jaunu automašīnu pēc iespējas

biežāk. Viņam vajag Jūsu naudu!

Vēl viens mīts klejo auto īpašnieku galvās - mans auto ir vecs tāpēc motorā ieliešu lētāko eļlu. Vislielākā muļķiba un paskaidrošu kapēc. Ielejot lētu motoreļļu jau tā padilušais auto dzinējs dilst vēl ātrāk. Savukārt

ja ieliesiet labu motoreļļu, dzinējs stradās ar mazāku berzi un kalpos ilgāk.

Kopā ar dzinēja eļļu ir jāmaina arī eļļas fitrs.


Tādi izskatās dzinēja gaisa filtri, lietots un jauns.

Tik liela atšķirība ir starp jaunu un 1gadu lietotu gaisa filtru. Tāpēc vienmēr vajag izvēlēties kvalitatīva ražotāja gaisa filtru. Ja izvēlēsieties lētāko tad rēķinieties ka liela daļa smalko netīrumu un putekļu netiks nofiltrēti un tiks iesūkti dzinējā. Tas izskaidrojams ar to ka lētajos gaisa filtros tiek lietots zemākas kvalītātes materiāls kas nefiltrē smalkās daļiņas.

Smalkie putekļi ir mazas abrazīvas daļiņas kas ļoti kaitē dzinējam.


Degvielas filtru iesaku mainīt vienu reizi gadā, pirms ziemas iestāšanās. Kāpēc pirms ziemas iestāšanās?Tad kad āra temperatūra pazeminās, ūdens daļiņas kopā ar nofiltrētajiem netīrumiem kas atrodas filtrā, vienkārši sasalt. Tiek traucēta degvielas padeve un Jūsu auto apstājas. Nelāgi,vai ne?

Lai nenokļūtu situācijā kad automašīna pēkšņi apstājas mainiet degvielas fitru savlaicīgi.Ja nu ir sanācis ka auto vairs nebrauc, tad autoevakuatoru var pasūtīt šeit!

103 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page